U wilt de waarde weten van uw vliegtuig. Dat kan om verschillende redenen van belang zijn. Een taxatie geeft hier antwoord op. Air Waterland kan voor een gedegen en door markt partijen geaccepteerd taxatie rapport opstellen.

Uniforme norm
Er zijn in de luchtvaart helaas geen NEN normen voor het waarderen van vliegtuigen zoals die er wel zijn voor het waarderen van bijvoorbeeld woonhuizen. Omdat wij actief zijn in de aan en verkoop van vliegtuigen in Europa hebben wij een goed beeld wat op dit moment de gangbare prijzen en waarden zijn. Hierdoor komen wij tot een zeer afgewogen en realistische taxatie.

Wij stellen taxatie rapporten op ten behoeve van:

Marktwaarde ten behoeve van aan of verkoop
Als u uw vliegtuig wilt verkopen is het vaststellen van een realistische waarde de eerste stap. De marktwaarde is het geschatte bedrag waartegen het vliegtuig zou kunnen worden overgedragen op de peildatum tussen een bereidwillige koper en een bereidwillige verkoper in een zakelijke transactie na behoorlijke marketing , waarbij de partijen met kennis van zaken, prudent en niet onder dwang zouden hebben gehandeld.

Marktwaarde ten behoeve van verzekering
U hebt deze waarde nodig wanneer u een verzekering wilt afsluiten bij een verzekeraar. Deze waarde hoeft niet noodzakelijk dezelfde te zijn als de marktwaarde voor verkoop

Schade taxatie ten behoeve van verzekering
Dit is de waarde van de schade (of waarde vermindering door schade) aan uw vliegtuig. Een verzekeringsmaatschappij heeft deze waarde nodig voor het vaststelling van de uitkering of het geven van een schadeherstel opdracht.

Air Waterland

Maraboeweg 12

8218 NV Lelystad

 

Tel: 0320 416826

Email: info@airwaterland.nl

 

Postbus 1002

8200 BA Lelystad

 

KvK nr: 39060441

BTW nr: NL8039.98.922.B01

op alle diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing